Як обрати фотоапарат? 5 питань продавцю

11.10.2013 4:00

Як обрати фотоапарат? 5 питань продавцю

Вся сучасна мобільна техніка обладнана камерою, яка дозволяє робити фото чи знімати відео, але зовсім відмовлятися від придбання фотоапаратів ще рано.
 По-перше, універсальні гаджети ніколи не зможуть забезпечити той самий рівень якості (чи кількості) знімків, який доступний спеціалізованій техніці того ж покоління. По-друге, ціни навіть на останні моделі непрофесійних фотокамер залишаються доступними. І ось, коли питання про необхідність придбання фотоапарата вже вирішено, виникає необхідність зробити остаточний вибір. Вірно обрати фотоапарат необхідної марки і моделі допоможе розуміння основних технічних характеристик цього пристрою й декілька влучних запитань продавцю.

 

Яка кількість «мегапікселів»

Чим більша роздільна здатність, яка вимірюється в мегапікселях (Мп), тим вище буде деталізація знімка. В результаті значна роздільна здатність дає можливість отримати досить якісні фото великого розміру, навіть при роздруківці на домашньому принтері. Наприклад, для друку знімків розміром 1Ох15 достатньо камери із роздільною здатністю 8 Мп, а для великих портретних фото краще підійде фотоапарат із 12 Мп.


Яка кратність «зуму»? 

Чим більший цей показник, тим більше можна «наблизити» віддалені об'єкти під час зйомки. Якщо ви вирішите обрати фотоапарат на price.ua з найбільшим zoom-ефектом, варто відразу замовити фотоштатив або зупинити свій вибір на камерах з оптичною стабілізацією. Зазвичай в характеристиках відмічають одразу два типа «зуму» – оптичний і цифровий. Оптичний - працює завдяки зміні положення лінз і може забезпечити якісне наближення об'єкта. Цифровий - указує на можливість лише збільшення зображення (так само, як на комп'ютері), що може призвести до втрати якості знімку.


Canon PowerShot SX50 HSЯка кількість режимів?

 

Для аматорів можливо саме цей параметр і є найголовнішим. Новачкам в фотомистецтві варто обрати фотокамеру з максимальною кількістю режимів і вона майже самостійно зробить фото досить вдалими. Такі світлини не соромно буде викласти в соціальні мережі або подарувати бабусі на свята. Вибір відповідного режиму автоматично налаштовує всі параметри зйомки (витримку, діафрагму тощо) і, лише натиснувши кнопку пуску, можна отримати гарний портрет чи фото в русі, збільшені пелюстки квітки чи нічний пейзаж. А якщо фотоапарат має режим відео, варто звернути увагу на наявність звукової доріжки.


Яка місткість пам'яті?

 

Майже всі непрофесійні цифрові фотоапарати можуть працювати з картками пам'яті форматів SD і MMC. Виключення - це техніка від Sony, яка працює тільки з Memory Stick та камери від Olympus – xD. Картку з більш ємною пам'яттю варто купувати одразу з камерою.


Який тип акумуляторів і роз'ємів?

 

Якщо камера працює від батарейок типу АА (звичайних «пальчикових»), то це дозволить не залежати від фірмових зарядних пристроїв і в разі нагальної потреби купити джерело живлення для фотоапарату у будь-якій крамниці. Також дуже зручно, якщо цифрова фотокамера оснащена не фірмовими, а стандартними портами форматів (micro-USB, mini-USB та HDMI).

Комментировать
Содержимое этого поля является приватным и не будет отображаться публично.
Я не робот
Этот вопрос задается для того, чтобы выяснить, являетесь ли Вы человеком или представляете из себя автоматическую спам-рассылку.
1 + 1 =
Решите эту простую математическую задачу и введите результат. Например, для 1+3, введите 4.